Den här kåken har haft samma fönster sedan vi flyttade in för tretton år sedan, och redan då hade de väl några år på nacken. Det måste nog sägas att det märks, faktiskt, det drar rätt så kallt från dem, och speciellt bra ser de inte ut längre heller. Det rör sig huvudsakligen om träfönster med tvåglas, och det passar ju inte speciellt bra under vintern. Förbrukningen av pellets når oanade höjder, och förutom att det är dyrt så är det också ett jädra slitgöra. Man behöver ju inte vara Sherlock Holmes för att förstå var problemet ligger: dålig isolering, och då speciellt vad gäller fönstren. Tvåglas är ju ett skämt, egentligen, och ingenting som passar här på nordligare breddgrader.

Så det kommer alltså att bli till att anlita fönsterfirma för att rätta till det hela. Förhoppningsvis kan det komma att minska pelletsbehovet rätt så rejält, för de nuvarande fönstren är som sagt rätt så kassa. Vilken sorts fönster det är som vi ska ha är vi inte säkra på, förutom att det ska vara rejäla treglas som hjälper till att hålla kylan ute. Vi har också läst att PVC är bättre i det avseendet än trä, så det lutar åt PVC-fönster, även om trä nog egentligen ser lite bättre ut. Vi har också hört att PVC är lite hållbarare och med tanke på att fönstren kommer att kosta rejält, så är det en väldigt tydlig fördel så som vi ser det. En investering som håller länge, och till slut kommer att ha lönat sig.

Men vi har definitivt inte bestämt oss ännu och kommer att ta kontakt med ett antal fönsterfirmor, för att se vad de har att säga om saken, och ta in offerter från dem. De borde ju ha rejält med erfarenhet och på så sätt veta vad som passar bäst i en kåk som våran. Vi får se hur det blir!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *