Ett snyggt uterum
Ett snyggt uterum

I morgon pratar vi sparande i Radio East, och då är det förstås pengar vi menar. Alla har vi nog en dröm vi skulle vilja göra sann men som vi inte har råd med. Oavsett om vi önskar en resa till Japan, en inglasning av vår altan eller en ny bil så är vägen till målet detsamma – man måste spara ihop tillräckligt mycket pengar! Nu utgår vi alltså från att man inte vinner på Lotto, tar ett lån eller på annat sätt finansierar det man vill ha. Vi pratar om hur man kan spara pengar i sin vardag.

Vi får bland annat höra sparcoachen Anna-Lena Edvinsson tipsa om hur man kan placera sina sparpengar. För det går ju att spara sina pengar på olika sätt. En del har dem i madrassen medan andra spelar högt och investerar i fonder som har potential att växa mycket och snabbt men som också riskerar att bli en förlustaffär. Vad man väljer beror lite på vilken typ av människa man är – är man en gambler eller tar man det säkra före det osäkra? Det beror också till viss del på hur snabbt man vill nå sitt mål. Har man en väldigt het önskan om att glasa in sin altan så fort som möjligt så tar man kanske större risker än den som har ett lite mer långsiktigt mål.

Som vanligt vill vi höra från er lyssnare! Vi vill veta om ni har några bra tips på hur man kan spara pengar. Har ni kanske redan lyckats spara ihop till era drömmar? Hur lång tid tog det och vad gjorde ni för att nå ert mål? Åt ni nudlar i ett halvår eller sålde ni kanske halva hemmet på Blocket? Sparar ni till något nu, och hur svårt är det då i så fall att inte nalla pengar från sparkontot och använda till andra saker? Ring in till oss under programmet och berätta om era erfarenheter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *