Ska du skaffa en garageport till ditt garage? Då kan det krävas lite funderande och efterforskning. Det finns många olika sorters garageportar och en garageport passar inte nödvändigtvis till alla garage. Här kommer därför exempel på två viktiga saker man måste tänka på när man skaffar sig en ny garageport. Det är naturligtvis inte allt, utan det finns en massa andra saker också, som vilka tillbehör som finns tillgängliga (larm, automatisk öppnare och så vidare), men kan förhoppningsvis ändå vara en hjälp för den som är osäker.

Varmgarage eller kallgarage?
Detta är en mycket viktig fråga. Är garaget ett varmgarage eller ett kallgarage? Eller funderar ni kanske på att fixa till en hobbyverkstad i garaget, och vill kunna använda det på vintern genom att sätta in några element? Det ställer extra krav på garagets isolering i allmänhet och garageportens i synnerhet. Alla typer av garageportar kan fås i extra välisolerat utförande, men för vissa är det svårare än för andra. Finns det ingen sidodörr i garaget redan, så rekommenderas då varmt att skaffa en garageport med inbyggd dörr, så att det blir enklare att snabbt ta sig in och ut utan att släppa ut alltför mycket värme.

Bilgarage, förvaringsgarage eller något annat?
Det finns flera olika typer av garage, där garage som används för att skydda bilen och garage som används för förvaring är de två vanligaste. Ofta fungerar dock garage som bådadera: man parkerar bilen där, samt använder det till förvaring av verktyg och annat. Om man förvarar mycket dyra saker i garaget är det en bra idé att skaffa en robust och stabil garageport med ett säkert lås. För renodlade förvaringsgarage kan då slagportar rekommenderas. Slagportar är dock ofta lite jobbiga när man ska in och ut med bilen, och då passar exempelvis en takskjutport bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *