Desinformation om e-cigaretten

Vi ställde oss frågan de senaste dagarna: är det upp till oss, säljare och vapers, att svara på detta felinformationssystem som har spelat ut sedan framgången med den elektroniska cigaretten? Är det här vår roll? Förväntar vi oss att handlare ska vara som informationsreläer som nätet?

Om du läser detta har du redan ditt svar! Och ja, den framväxande marknaden för den elektroniska cigaretten och den privata rollen i denna framgång som är ett stort steg för hälsan(offentligt ?!) kräver att vi ändrar modellen för våra traditionella handlare.
Vad du läser :

Du har alla läst de alarmerande artiklarna förmedlas av minst 20 nyhetsställen under de senaste dagarna på förgiftning med nikotin många e-cigg på ecigaretter.se e-vätska i Amerika men också ineffektiviteten (bevisad sic!) på rökare . Detta gjorde nästan polemiken på de sista kommunala försvinna! Som vad…
Men vad handlade alla dessa artiklar om….

Liten web florilège:

Elektronisk cigarett: nikotinvätska, ett dödligt gift Denna blandning av nikotin i kombination med en cocktail av smaker, färgämnen och olika kemikalier såsom lösningsmedel är en potent neurotoxin. Intas eller absorberas genom huden, det kan orsaka kräkningar, kramper eller till och med död i vissa fall. Små mängder, även utspädd, kan döda ett litet barn ,och en matsked skulle vara dödlig för en vuxen [en riktig bomb medan den elektroniska cigaretten, men kontroversiell, är en meteorisk framgång i USA eller Europa Den Point.fr 28 Mars 2014 Elektroniska cigaretter och Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils : förgiftningsfall som oroar De faror som vapers står inför kanske inte är där de trodde. Vätskan som finns i flaskorna i dessa cigaretter pekas på för dess toxicitet. I USA 2013 registrerades 1414 oavsiktliga förgiftningar och 651 för början av 2014 enligt siffror som rapporterats av Sciences et Avenir. TF1.fr 27 Mars 2014

Mycket stark, platsen för TF1 erbjuder dig även en återbesök av en sekvens på studien av 60 miljoner konsumenter, ifrågasatta sedan. Det är inte information längre, det är berusning!

Elektronisk cigarett är inte botemedlet att sluta röka Att sluta röka via den elektroniska cigaretten verkar inte vara effektiv. Detta tycks framgå av en studie som genomförts i Förenta Staterna. Enligt denna studie, publicerad i “Journal of American Medical Association Pediatrics” (JAMA), är e-cigarettanvändare inte mer benägna att ge upp tobak än andra rökare Den Echos.fr 25 Mars 2014

Jag kommer att undvika dig en otrolig lista över artiklar som går alla i samma riktning: varning, fara!
Vad du kunde ha läst (mellan raderna !) :

När det gäller förgiftningsfall som har ökat med 300 procent på ett år i Förenta Staterna förefaller det mig som om flera punkter borde ha klargjorts tydligare av journalister:

Nikotindoser i USA är inte reglerade som i Frankrike; Det finns därför E-vätskor samt e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice med signifikant högre dosering Inte alla flaskor har barnsäkerhet En 300% ökning av en ny marknad verkar normalt Förgiftningar påverkade nästan bara barn under 4 år Den enda död som registreras idag är självmord genom intravenös vätskeinjektion Nikotins förtäringstoxicitet symboliseras på våra flaskor av en skalle (!) och för specialister, innan det finns en död, tar det en intag av 1 ml per kg

När det gäller ineffektiviteten hos den elektroniska cigaretten som ett stöd för att hjälpa till att sluta röka, verkar det viktigt för oss att lyfta fram tre saker om studien att alla medier vidarebefordrar:

Denna studie är ett online-frågeformulär. Detta förringar inte på något sätt genomförbarheten av en sådan metod, men gör det möjligt att tvivla på dess totala trovärdighet. Vi vet alla att ett frågeformulär som skrivits av människor har en partisk sida som måste motverkas av studier med mer “vetenskapliga” metoder” Den undersökta panelen är 949 rökare, vilket är lite litet jämfört med antalet rökare Denna studie handlade om rökvanor hos rökare och endast en fråga handlade om e-cigaretter under dessa exakta termer “” förutom cigaretter, har du använt en e-cigarett under de senaste trettio dagarna ?”

Vi kan därför med rätta tvivla på resultaten av denna studie… och prata om desinformation på e-cigaretten…

Vår roll är inte att bo på dessa ” buzzz “som skapar intox (organiserad?) men att vara uppmärksam på alla punkter. Positiv, negativ: allt är användbart när informationen är validerad, allvarlig och korsrefererad.

E-cigaretten är fortfarande en blomstrande och ny marknad så vi måste vara vaksamma, vara reläer av verifierad information och råd för neophytes, nyfiken på att inleda äventyret.

Nya vapers, det finns forum, butiker, säljare, experter, bekräftade vapers redo att ge dig råd, försäkra dig, vägleda dig och hjälpa dig att klara kursen!

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.